fbpx

Përfitimet e të mësuarit online

Jeta e sotme po lëviz në drejtim të platformes të të mësuarit online. Mësimi online çdo ditë e më shumë po bëhët normaliteti i zakonshëm,  në veçanti këto dy vitet e fundit për shkak të pandemisë, duke e bërë atë normë të re. Studenti ideal i platformës online është i kënaqur me këtë konceptin dhe përshtat stilin e tij të të mësuarit për të përfituar në mënyrën më të mire të mundshme atë që i nevojitet.

Një kurs online kërkon po aq punë sa një format i rregullt i të qenit prezent në klasë, dhe koha që i kushtoni është gjithashtu e njëjtë. Formati i të mësuarit online ju ofron më shumë fleksibilitet. Për sa kohë që je i përkushtuar dhe punon në atë drejtim, nuk ka rëndësi se ku dhe kur po vijoni një kurs. Kështu që, ka shumë përfitime nga të mësuarit online, të tilla si:

  • Fleksibilitet i të mësuarit online me ritëm të pavarur:

Jo shumë njerëz e kanë mundësinë të marrin kohë nga puna për t’u angazhuar në një kurs me kohë të plotë, dhe të tjerët shpesh udhëtojnë për punë.

Për ata që ende kanë nevojë të lënë punën dhe t’u kthehen kurseve për të mësuar anglisht, fleksibiliteti i një programi online u ofron këtyre individëve mundësinë për të mësuar ndërkohë që ende punojnë dhe rriten profesionalisht. Kur mësoni online, mund të rishikoni materialin paraprak ose të ndaloni leksionin për të kryer kërkime shtesë ose për të organizuar shënimet tuaja.

  • Menaxhim më i mirë i kohës:

Brenda një programi online, studentët kanë fleksibilitetin për të krijuar oraret e tyre, i takon studentit të arrijë në mënyrë proaktive dhe të planifikojë atë. Gjatë mësimit online ju mbajnë në një orar të rregullt të përcaktimit dhe përmbushjes së orëve, duke ju lejuar të praktikoni menaxhimin e kohës tuaj dhe të qëndroni produktiv javë pas jave.

  • Përmirësoni komunikimin dhe bashkëpunimin:

Në një program online, ju gjithashtu do të merrni pjesë në diskutime me shokët e klasës, do të komunikoni me profesorët me email ashtu edhe verbalisht. Ndërsa kursi avancon, do të përmirësoheni në paraqitjen e ideve tuaja dhe në bërjen e argumenteve të forta, të përmbledhura, profesionale përmes tekstit.

  • Mendimi kritik i rafinuar – mësimi online lehtëson aftësinë për të menduar në mënyrë kritike për atë që bëni çdo ditë. Qëllimi i mësimit në klasë është t’ju sfidojë të mendoni ndryshe dhe të zotëroni këtë aftësi pasi është pikërisht ajo që do t’ju veçojë si individ dhe si student. Kështu, mësimi online do ju detyroj të zhvilloni aftësitë tuaja të të menduarit kritik në mënyra që mund të mos i kishit praktikuar në një mjedis në klasë.

Pra, për studentët që përballen me sfidën e balancimit të punës, familjes dhe arsimit, një kurs online mund të jetë një zgjidhje ideale.