fbpx

8 Shfaqje televizive për të përmirësuar të dëgjuarit në gjuhën angleze

Përmirësimi i aftësive tuaja të të dëgjuarit në gjuhën angleze mund të jetë i këndshëm dhe efektiv me ndihmën e shfaqjeve televizive. Pavarësisht nëse jeni një fillestar që kërkoni të zhvilloni më tutje të kuptuarit ose jeni një njohës i avancuar që synoni të përmirësoni të kuptuarit e thekseve dhe bisedave të ndryshme, mund të ju themi se ka një numër të konsiderueshëm serialesh televizive në gjuhën angleze që mund të ju ndihmojnë në udhëtimin tuaj të mësimit të gjuhës. Kështu më poshtë mund të gjeni disa rekomandime te serialeve.

 

  1. “Friends”:

Seriali televiziv “Friends” ka gjuhën e tij të thjeshtë dhe situata të përditshme, që është një pikënisje fantastike për ata që dëshirojnë të fillojnë mësimin e gjuhës angleze. Ndiqni jetën e gjashtë miqëve që jetojnë në qytetin e Nju Jorkut dhe zhytuni në ligjërimet bisedore që përdoren zakonisht në sitcom-et amerikane, mund të ju them se është një mënyre përfekte që te zhvilloni aftësitë tuaja në dëgjim për shkak të gjuhës së thjeshtë që përdoret.

 

  1. “The Office” (versioni amerikan):

Seriali amerikan televiziv  i humorit “The Office” ka një sitcom të stilit ngacmues dhe qesharak në të njejtën kohë ofron një thesar të dialogut dhe humorit natyral. Ndiqni punonjësit e çuditshëm të Dunder Mifflin derisa ata përjetojnë ngritjet dhe uljet e jetës në zyrë, të gjitha duke përmirësuar aftësitë tuaja të dëgjimit.

 

  1. “Breaking Bad”:

Seriali televiziv “Breaking Bad” është kryesitsht për folësit më të avancuar të gjuhës angleze që kërkojnë të sfidojnë veten, “Breaking Bad” ofron drama tërheqëse dhe dialog kompleks. Ju ftoj të ndiqni transformimin e një mësuesi të kimisë së shkollës së mesme në një prodhues metamfetamine, pra duke absorvuar kështu nuancat e anglishtës me theks amerikan.

 

  1. “Sherlock”:

Ky serial televiziv ka adaptim modern të tregimeve klasike të detektivëve të Arthur Conan Doyle që ofron dialog me ritme të shpejta dhe komplote të ndërlikuara. Bashkohuni me Sherlock Holmes dhe Dr. John Watson derisa ata zgjidhin mistere të çuditshme, duke mprehur aftësitë tuaja të të dëgjuarit gjatë rrugës.

 

  1. “Black mirror”:

Ky serial televiziv antologjik ju bën që të eksploroni përrallat distopike që nxitin mendimin që gërmojnë në anën e errët të teknologjisë dhe shoqërisë. “Black Mirror” ofron jo vetëm tregime magjepsëse, por edhe një sërë theksesh dhe dialektesh për të sfiduar të kuptuarit tuaj dhe gjithashtu duke ndihmuar në aftesitë e juaja të të kuptuarit.

 

  1. “Stranger things”:

Ky serial televiziv i zhanrit fantastiko-shkencorë i vitit 1990, është i mbushur me dyshim dhe nostalgji. Këtu ju mund të ndiqni një grup fëmijësh teksa ndeshen me fenomene të botës tjetër, të gjitha duke u zhytur në gjuhën dhe kulturën e qytetit të vogël Amerikan.

 

  1. “The crown”:

Ky serial televiziv i frymëzuar nga ngjarjet reale, dramatizim imagjinar që tregon historinë e mbretëreshës Elizabeth II dhe ngjarjet politike e personale që formësuan mbretërimin e saj. Këtu ju mund të kuptoni dhe të zhyteni në botën e politikës, familjes mbretërore dhe intrigave, ndërsa përmirësoni aftësitë tuaja të të dëgjuarit me theks nga anglishtja britanike.

 

  1. “Game of thrones”:

Seriali amerikan televiziv është i njohur për linjën e ngjarjes se tij të ndërlikuar dhe grupin e madh të aktorëve, “Game of Thrones” mund të jetë gjithashtu një burim i rëndësishëm për ata që kane filluar mësimin e gjuhës angleze. Ndërsa mjedisi i fantazisë mesjetare mund të paraqesë disa sfida, dialogu është i pasur dhe me thekse të ndryshme që ofrojnë një mundësi unike për të zgjeruar aftësitë tuaja të të kuptuarit dhe poashtu ato të dëgjimit.

 

Në përfundim mund të ju sigurojm që shfaqjet televizive apo edhe serialet në gjuhën angleze mund të ju ofrojnë një mënyrë tërheqëse dhe efektive për të përmirësuar aftësitë tuaja të të dëgjuarit. Duke u zhytur në botët e këtyre serive të ndryshme jo vetëm që do të përmirësoni të kuptuarit tuaj, por do të shijoni edhe udhëtimin e mësimit dhe përfeksionimit të gjuhës.