fbpx

4 përfitimet e të mësuarit të gjuhës angleze në klasë virtuale (online)

Nëse orari juaj ju pengon të ndiqni mësimet, nëse dëshironi të studioni me ritmin tuaj ose nëse jetoni larg nga kurset tuaja, mësimi online apo në internet mund të jetë i duhuri për ju. Ditëve të fundit, mësimi online është bërë një trend në vendin tonë. Dallimi më i madh dhe më i rëndësishëm midis të mësuarit në internet dhe atij ballë për ballë është se studentët në internet mund të studiojnë nga çdo vend.

Ky lloj mësimi ka sjellë shumë përfitime për njerëzit për shkak të fleksibilitetit që ofron ai. Përderisa, në mësimin me prezencë fizike si mësuesit ashtu edhe studentët duhet të jenë të disponueshëm në të njëjtin vend në të njëjtën kohë në një situatë klase, në mësimin online kjo bëhet më e lehtë dhe më e përshtatshme. Më poshtë gjeni disa nga përfitimet të kësaj metode të të mësuarit.

Ju mund të mësoni nga komoditeti i shtëpisë tuaj

Ju mund të mësoni çdo gjë (përfshirë gjuhën angleze) në internet, nga komoditeti i shtëpisë tuaj, që është një nga avantazhet kryesore. Ju rekomandojmë të kaloni pak kohë duke krijuar një hapësirë studimi në shtëpi që ju frymëzon pa qenë të varur nga askush dhe asgjë. Nëse dëshironi, ju mund të uleni pranë dritares, të dëgjoni muzikë të butë ose të strukeni nën një batanije. Edhe pse “klasa” juaj mund të duket e zbrazët, ju do të jeni në gjendje të angazhoheni me mësuesin tuaj dhe studentët e tjerë. Në fakt, shumë studentë pohojnë se sapo fillojnë të flasin në internet, ata flasin me bashkëmoshatarët e tyre më shumë se normalisht.

Mund të përdoren disa burime në të njëjtën kohë

Mësimet online zhvillohen përpara një kompjuteri ose tableti dhe ka shumë metoda për të përfituar nga kjo. Për shembull, nëse mësuesi juaj përmend një emër, një vendndodhje ose një term me të cilin nuk jeni të njohur, mund ta kërkoni në Google për të mësuar më shumë. Për t’ju ndihmuar të kujtoni më mirë një temë, mund të hapni shumë skeda dhe të shikoni imazhe dhe video rreth saj. Gjatë orës së mësimit, mund të kërkoni në çdo kohë përkufizime, sinonime dhe rregulla gramatikore.

Ju mund të përmirësoni të katër aftësitë (Të dëgjuarit, të folurit, të lexuarit dhe të shkruarit)

Ka burime të shumta në internet për t’ju ndihmuar të praktikoni dhe përmirësoni aftësitë tuaja të të folurit, dëgjimit, leximit dhe shkrimit.

Ju mund të zhvilloni dialogje të drejtpërdrejta përmes telefonatave video, tamam si në një klasë fizike. Andaj, ne propozojmë përdorimin e programeve të njohura të videokonferencave si Zoom ose Google Meet për të zhvilluar një bisedë në anglisht me mësuesit dhe kolegët tuaj. Ju gjithashtu mund të inqizoni dhe dërgoni mesazhe me zë për mësuesit dhe miqtë tuaj. Kjo ka përparësi që ju lejon të zgjidhni fjalët tuaja, të analizoni atë që keni thënë (me mësuesin tuaj) dhe të zbuloni se duhet të keni aftësi gjuhësore të juaja.

Gjithashtu, shikimi i videove mund t’ju ndihmojë të përmirësoni të kuptuarit tuaj të dëgjimit. Me bollëkun e artikujve dhe librave elektronikë të disponueshëm në internet, zhvillimi i aftësive tuaja të leximit dhe zgjerimi i fjalorit nuk ka qenë kurrë më i lehtë. Shkrimi është gjithashtu i thjeshtë: ju mund t’i jepni mësuesit tuaj ese ose çdo lloj detyre nëpërmjet emailit ose platformave të mësimit në internet.

Mësimi online ofron fleksibilitet

Mësimi online, nga ana tjetër, ofron një zgjedhje të mënyrave të ofrimit që mund t’u japin studentëve më shumë fleksibilitet. Fleksibiliteti i të mësuarit online i ndihmon studentët në mbarë botën të kenë akses në arsim pa u shqetësuar për vendndodhjen, kohën ose cilësinë.

 

Shkruar nga Amire Sherifi,

English Teacher, Anglia Academy Kosovo