fbpx

Top 5 tema komunikimi për praktikim të gjuhës angleze

 

Shumica prej jush mund të pajtohen me faktin se është e vështirë të njohësh një gjuhë të re pa komunikim, pra pa folur me zë të lartë me dikë tjetër. Biseda ndërton lidhje, nxit marrëdhëniet dhe sigurisht fuqizon mësimin, veçanërisht mësimin e gjuhës angleze.

Vetëm mendoni: është e pamundur të ndërtosh themelet e miqësisë pa komunikim me njëri-tjetrin. Ju duhet të bisedoni. Dhe mësimi i një gjuhe funksionon në të njëjtën mënyrë! A jeni gati të njiheni me tema të mira komunikimi për mësimin e praktikën e gjuhës angleze? Le të fillojmë!


Si ndihmon komunikimi/biseda në mësimin e gjuhës angleze?!

Një burim nga Rossman School konfirmon rëndësinë e lidhjes me të tjerët përmes komunikimit: “Njerëzit mësojnë duke dëgjuar mendimet e njëri-tjetrit ndërsa vëzhgojnë shprehjet e fytyrës dhe trupit që tregojnë emocione.” Që do të thotë se të folurit na ndihmon të mësojmë. Rossman tregon gjithashtu se “Bisedat kultivojnë rritjen e gjuhës dhe besimin në të folurit me të tjerët”.

Përfitimi i parë pra është se komunikimi nxit vetëbesimin. Kur praktikoni një gjuhë të re përmes bisedës, prisni që besimi juaj të rritet deri në qiell. Në fund, rrjedhshmëria juaj e përgjithshme do të rritet gjithashtu.

Përfitimi i dytë: biseda apo komunikimi në gjuhën angleze ju lejon të dëgjoni shqiptimin e duhur të disa fjalëve. Kur bisedoni me dikë, ai mund t’ju ndihmojë të korrigjoni shqiptimin tuaj! Ju gjithashtu mund të dëgjoni shqiptimin e duhur të fjalëve kur dëgjoni këngë dhe libra audio dhe shikoni filma. Megjithatë, të folurit të jep mundësinë të dëgjosh gabimet e tua; partneri juaj mund të ndihmojë për të korrigjuar gabimet tuaja dhe anasjelltas.

Plus, kur korrigjoni gabimet e partnerit tuaj, kjo përforcon aftësinë tuaj për të mbajtur mend gramatikën dhe shqiptimin e duhur. Mirë, mjaft folëm për përfitimet!

Kur mësoni për herë të parë një gjuhë të re, mësoni se si të diskutoni motin, të emërtoni fruta dhe perime dhe të thoni gjëra të tilla si: “Më pëlqen të ha djathë, por nuk më pëlqen djathi në hamburgerin tim”. Por ndërsa fjalori juaj zgjerohet, është e dobishme të bisedoni më shumë!

Cilat janë disa nga temat më të mira të komunikimit në gjuhën angleze? Ato që e ftojnë marrësin tuaj të japë përgjigje shumëngjyrëshe dhe të hollësishme – që mund t’i diskutoni me një mik, mësues, të njohur, studentët tuaj, etj.

1.Hobi/Interesat/Koha e lirë

Pika komunikimi që mund të përfshini: sport, lexim, muzikë, shfaqje televizive dhe filma.

Pyetje për fillestarët: What’s your favorite summer/fall/winter/spring activity? / Do you enjoy playing sports? If so, what’s your favorite sport to play? / What do you enjoy doing in your free time? / What was the last movie you watched at the cinema? / Which type of music do you enjoy listening to? Who is your favorite singer?

2. Ushqimi/Pijet 

Pikat e diskutimit që mund të përfshini në komunikim: dyqane ushqimore, gatim, restorante.
Pyetje për fillestarët: Where’s your favorite restaurant? / What’s your favorite thing to buy at the grocery store? / Do you enjoy cooking? What do you like to make? / What’s your favorite meal—breakfast, lunch, or dinner?

3. Puna/Profesioni

Pyetje për fillestarët: Cilat janë/ishin lëndët tuaja të preferuara në shkollë? (Ju mund ta përdorni këtë për të hyrë në një diskutim për të ardhmen.) / Çfarë dëshironi të bëheni kur të rriteni? / Cila është puna juaj e ëndrrave? / Cilat janë punët e prindërve tuaj? / Cila është puna juaj aktuale?

4. Marrëdhëniet

Pyetje komunikimi për fillestarët: Kush është shoku juaj më i mirë? / Cila është gjëja juaj e preferuar për shokun tuaj më të mirë? / Keni të dashur/të dashur/burrë/grua? Sa kohë keni që jeni bashkë? / Cila është gjëja juaj e preferuar për të dashurin/të dashurën tuaj?

5. Udhëtimet

Pyetje për fillestarët: Cilin vend dëshironi të vizitoni? / (Ju mund t’i zëvendësoni këto vende me vende të tjera, sigurisht.) / A keni qenë në një aeroplan? A u kenaqe? / Cilat vende keni vizituar? / A preferoni të shkoni në plazh, male apo qytet kur jeni me pushime?