fbpx

6 Hapa për përmirësimin e gjuhës angleze për biznes

Rëndësia e njohjes së gjuhës angleze në botën e biznesit po rritet me shpejtësi. Në fakt, ajo konsiderohet të jetë një gjuhë universale e tregtisë, që do të thotë se është gjuha më e folur në transaksionet dhe negociatat biznesore në të gjithë botën. Prandaj, është thelbësore që ata që kërkojnë të kenë sukses në botën e biznesit të kenë një zotërim të mirë të gjuhës angleze dhe në vijim do të gjeni 6 hapa për përmirësimin e gjuhës angleze biznesore.

  1. Filloni me anglishten bazike

Përpara të aftësoheni me anglishten e biznesit duhet të keni një bazë solide në vetë gjuhën angleze respektivisht të zotëroni nivelin fillestar. Filloni duke mësuar gramatikën dhe fjalorin bazë dhe praktikoni rregullisht aftësitë tuaja të të folurit dhe të shkruarit. Ju mund të gjeni shumë burime në internet ose tekste gjuhësore për t’ju ndihmuar të filloni apo edhe mbajtja e kursit të gjuhës angleze në Anglia Academy.

  1. Përqëndrohuni në fjalorin specifik të biznesit

Pasi të keni një zotërim të mirë të bazës së gjuhës, filloni të përqëndroheni në fjalorin specifik të biznesit. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni gjuhën e përdorur në vendin e punës dhe t’ju mundësojë të komunikoni në mënyrë më efektive me kolegët dhe klientët. Disa fjalorë të zakonshëm të biznesit përfshijnë “buxhetin”, “afatin”, “negocimin” dhe “strategjinë”.

  1. Shikoni dhe dëgjoni përmbajtje të lidhura me biznesin

Një nga mënyrat më të mira për të përmirësuar aftësitë tuaja në anglisht të biznesit është të zhyteni në gjuhë. Shikoni video të lidhura me biznesin ose dëgjoni podkaste që mbulojnë tema si marketingu, financat dhe menaxhimi. Kjo do t’ju ndihmojë të mësoni fjalor të ri dhe të mësoheni me gjuhën e përdorur në një mjedis profesional.

  1. Praktikoni shkrimin e email-eve dhe raporteve të biznesit

Shkrimi i emaileve dhe raporteve është një aftësi thelbësore në botën e biznesit. Praktikoni të shkruani email dhe raporte në gjuhën angleze dhe kërkoni komente nga një folës amtar ose mësues i/e të  gjuhës. Kjo do t’ju ndihmojë të përmirësoni aftësitë tuaja të të shkruarit dhe të mësoni se si të komunikoni në mënyrë efektive në një mjedis profesional.

  1. Merrni pjesë në ngjarje të lidhura me biznesin

Pjesëmarrja në ngjarje të lidhura me biznesin, të tilla si konferencat dhe ngjarjet e rrjeteve, është një mënyrë e shkëlqyer për të praktikuar aftësitë tuaja në anglisht të biznesit dhe për të takuar njerëz të rinj në industrinë tuaj. Mundohuni të përfshiheni në biseda dhe të bëni pyetje në anglisht dhe jini të hapur për të takuar kontakte të reja që mund t’ju ndihmojnë në karrierën tuaj.

  1. Gjeni një partner gjuhësor

Gjetja e një partneri gjuhësor i cili po mëson gjithashtu anglishten e biznesit mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të praktikuar aftësitë tuaja dhe për të marrë komente pozitive apo komente përmirësuese në lidhje me gjuhën. Kërkoni edhe programe të shkëmbimit të gjuhës në internet ose kontaktoni kolegët ose miqtë që po mësojnë gjithashtu gjuhën.

Si përfundim, mësimi i anglishtes biznesore kërkon kohë dhe përpjekje por me qasjen dhe mentalitetin e duhur, mund të jetë një përvojë shpërblyese dhe përmbushëse. Mos harroni të përqendroheni në bazat, të zhyteni në gjuhën angleze dhe të praktikoni rregullisht. Me durim dhe përkushtim, ju mund të bëheni të aftësoheni me anglishten biznesore dhe të arrini qëllimet tuaja të karrierës.